Tkaciuk, către PAS: În noul Parlament nu veți mai avea parte de victorii ușoare

Membrii partidului Maiei Sandu trebuie să se pregătească de ciocnirea cu cruda realitate, pe care ei nu o cunosc, nu cunosc ce trebuie să întreprindă pentru a îmbunătăți viața oamenilor și starea țării. Un asemenea pronostic a fost făcut în cadrul unui briefing de presă de către membrul comitetului executiv politic al Congresului Civic Mark Tkaciuk, care a observat că PAS riscă să ajungă subit în istoria politică a țării, întrucât nu iubesc „să-și încordeze creierul” în privința problemelor de bază ale țării.

Comentând refuzul conducerii formațiunii de dreapta de a accepta invitația Congresului Civic de a organiza o rundă de dezbateri în privința problemelor de bază ale țării și viziunile privind depășirea acestora, Mark Tkaciuk a menționat că „printre politicienii cunoscuți ai PAS sunt și oameni cumpătați și conștiincioși”, doar că vocea acestora practic nu se aude, iar experiența acestora nu este solicitată:

„Ei s-au dovedit a fi ostaticii unor lideri îngâmfați, sociopați, care se tem ca de o confruntare deschisă „ca dracul de tămâie”, se tem de concurență și spiritul de competitivitate”.

Tkaciuk a mai adăugat că oponenții din tabăra de dreapta vor trebui să învețe a vorbi, dezbate și a-și demonstra poziția, întrucât, promite Congresul Civic”, „în noul Parlament nu veți mai avea parte de victorii ușoare”.

„Viitorul Parlament nu va mai fi un loc al înțelegerilor secrete. Va fi cazul să luptați „la sânge”, dar cel mai important – să încordați creierul”, a constatat candidatul la funcția de deputat.

Лента новостей