«Ultimul cui bătut în sicriul satelor». Iurie Muntean despre intenția guvernării de a reduce numărului de primării în Moldova

Proiectul reducerii dramatice a numărului de primării, care este promovat de către guvernare, va duce la dispariția satelor. Potrivit membrului Comitetului Executiv al Congresului Civic, Iurie Muntean, reducerea numărului de primării este o crimă. 

«Distanță scurtă între cetățean și instituțiile guvenării, care la moment în Moldova constitue circa 2 kilometri, reprezintă un avantaj competitiv, și inclusiv economic», – a declarat Muntean. 

Potrivit membrului Comitetului Executiv al Congresului Civic, în cazul în care proiectul optimizării administrației publice locale va fi implementat, aceasta ar însemna reducerea numărului de primării până la 90 de unități și va mări distanța  dintre cetățean și instituțiile puterii. 

«Evident, consecințele vor fi aceleași ca și în cazul închiderii școlilor. Închiderea primăriilor ar însemna «ultimul cui în sicriele satelor». Actualii guvernanți nu înțeleg acest lucru și când ei fac referire la așa numitele standardele europene, ei vă mint. Deoarece standardele europene includ accesibilitatea cetățenilor la serviciile de stat și la comunicarea cu puterea. Guvernanții, de fapt, comit o crimă», a conchis Iurie Muntean. 

Лента новостей