Un expert explică ce au pierdut odată cu apariția „Congresului Civic” formațiunile, care au monopolizat stânga politică

Campania electorală desfășurată de către Congresul Civic este una pozitivă și are un potențial înalt, mai ales pentru prima sa participare la alegeri. O asemenea notă a fost oferită de jurnalistul și analistul politic Anatolie Golea în cadrul unei emisiuni la postul de radio „Europa Liberă”.

El a menționat că, odată cu apariția „Congresului Civic” și participarea activă a acestuia în campania electorală, „vechile” formațiuni care au monopolizat stânga politică ar fi renunțat la accentul pe știință și cunoștințe în activitatea lor.

Expertul a menționat că Congresul Civic” participă la alegeri cu lozinca „Noi suntem partidul majorității”, fără a împărți alegătorii după oricare dintre criterii.

„Ei, de altfel, au mai multe lozinci destul de inspirate și o campanie destul de bună pentru un partid care este în prima campanie”.Anatolie Golea a explicat că, în condițiile actuale, atunci când „Congresul Civic” nu s-a lăsat provocat de a participa la alegeri în componența blocului electoral, asta și-a găsit explicația în popor. Inclusiv faptul că, în simbolul electoral al blocului format din PCRM și PSRM a dispărut „cartea”, care era un element distinctiv al mișcării comuniste din Moldova independentă, simbolizând accentul pe știință și cunoștințe:

„Un lucru interesant care nu a fost remarcat la acest bloc al comuniștilor și socialiștilor, sigla electorală a fost formată din două sigle – „steluța” socialiștilor și „secera și ciocanul” comuniștilor. […] Un lucru interesant care nu a fost remarcat, la comuniști sigla, de fapt, este „secera, ciocanul și cartea”. Cartea a dispărut”.În cadrul emisiunii, participanții au menționat și faptul că Partidul Acțiunii Comune „Congresul Civic” încearcă să-și găsească susținătorii din rândul „nemulțumiților [de situația politică] din toate eșantioanele politice și grupurile sociale”.

Лента новостей