Un expert rus consideră că electoratul dezamăgit în Dodon se va alătura Congresului Civic

Directorul Fondului rus de politică progresivă, Oleg Bodnarenco, consideră că dezamăgirea alegătorilor în partidul lui Igor Dodon a ajuns la cote maxime, iar electoratul de stânga al Moldovei va trece de partea Congresului Civic. Despre aceasta el a declarat într-un comentariu pentru ziarul „Izvestia”.

„Dacă e să judecăm după senzații, pot să spun că, înainte de toate, desigur, campania electorală nu e deloc pe placul lui [Igor] Dodon, și îi convine, mai degrabă, Maiei Sandu. Dodon a pierdut inițiativa – asta e cel mai periculos ce poate să se întâmple cu un politician”, a spus expertul.

Bodnarenco a menționat că o parte a electoratului dezamăgit în Dodon, va pleca spre Congresul Civic, întrucât socialiștii pur și simplu nu sunt capabili să depășească partidul Maiei Sandu, iar PSRM „cel mai probabil va lua mai puțin decât a avut”. „Acea majoritate minimă relativă, pe care au avut-o, va fi pierdută”.

Expertul a presupus că din formațiunile care au o atitudine loială față de Rusia, în condițiile actuale, anume Congresul Civic poate obține un rezultat bun la alegerile parlamentare anticipate.

Partidul Acțiunii Comune „Congresul Civic” a declarat la începutul cursei electorale că refuză la împărțirea, înrădăcinată printre formațiunile politice, a electoratului în grupuri, etnii sau alte categorii, precum și că nu vede sensul implicării țării în bătălii geopolitice interminabile și inutile, în condițiile în care, în interiorul țării, nu sunt rezolvate așa fenomene rușinoase pentru secolul XXI cum ar fi accesul redus al populației la apă potabilă și canalizare, depopularea în ritm alert, pensii care nu depășesc minimul de existență și așa mai departe. În domeniul politicii externe, Congresul Civic a propus o formulă mult mai eficientă, conform căreia, Moldova este învecinată doar cu prieteni și nu are dușmani, iar anume din acest motiv, Chișinăul trebuie să învețe să prietenească cu toți.

Programul „Cinci modernizări pentru Moldova”, prezentat de Partidul Acțiunii Comune prevede faptul că, de rezultatele pozitive obținute în urma implementării acestuia, vor beneficia absolut toți cetățenii țării, indiferent de viziunile politice sau de altă natură.

Лента новостей