(VIDEO) „9 lei în 4 ani”. În ce s-a transformat „indexația dublă a pensiilor” promisă de Dodon

Fiecare alegeri, locuitorii Moldovei votează pentru unele și aceleași persoane, care își schimbă periodic partidele, fac anumite promisiuni, iar apoi nu le îndeplinesc. Despre aceasta, a declarat în cadrul unei transmisiuni live pentru publicația din Bălți „SP” candidatul la funcția de deputat din partea „Congresului Civic”, Ivan Cuzimin.

El a adus drept exemplu situația cu promisiunea majorării pensiei făcută de Partidul Socialiștilor:

„Soarcrei mele, pe durata în care socialiștii au fost la guvernare, i-a fost mărită pensia cu 9 lei și câțiva bănuți. Așa promisiuni a făcut pentru pensionari Partidul Socialiștilor? 9 lei în 4 ani?”.

Ivan Cuzimin a atras atenția și la faptul că acum Partidul Socialiștilor deja nu mai promite nimic:

„Socialiștii, pur și simplu, sperie oamenii – cu gay și cu unirea. Oponenții lor, în primul rând, înspăimântă locuitorii Moldovei cu tancurile rusești”.

Asta e tot ce trebuie să știi despre politicienii din Moldova, a subliniat Cuzimin.

El a adăugat că demult și-a pierdut respectul pentru liderii Partidului Socialiștilor și Partidului Comuniștilor pentru că, aceștia nu urmăresc idealul social principal – echitatea socială. Ivan Cuzimin a subliniat că marea majoritate a populației din Moldova continuă să trăiască în sărăcie:

„Pensionarii din țara noastră se află la limita supraviețuirii. Populația aptă de muncă fuge din Moldova”.

Potrivit lui Cuzimin, „Congresul Civic” vrea să unească oamenii în jurul ideii salvării țării. Partidul a elaborat un plan anticriză „Moldova 2020-2025”, în decurs de peste un an, fiecare locuitor al țării putea contribui la elaborarea sa. Acesta este o lucrare științifică adevărată cu privire la restabilirea Moldovei și modernizarea ulterioară a acesteia. Planul nu conține promisiuni nerealizabile, în cele 72 de pagini ale sale fiind explicate, pas cu pas, cum poate fi transformată viața cetățeanului simplu în una demnă și îmbelșugată.

„Haideți să nu privim spre Est sau spre Vest. Haideți să facem ordine în Moldova. Probleme sunt multe. Congresul Civic nu doar le-a identificat, dar și a propus ieșirea din situația creată. Soluțiile sunt scrise în Planul celor cinci modernizări – este un document voluminos, pe care formațiunea l-a elaborat cu mult timp înainte de alegeri”.

„Planul celor cinci modernizări” este singura soluție pentru scoaterea țării din criza care o sufocă.

Candidatul la funcția de deputat a mai menționat că „Congresul Civic” propune achitarea pentru pensionari, precum și celor care nu au atins majoratul un venit garantat de bază, pe lângă plățile deja existente.

Este singura posibilitate de a elibera bătrânii și copiii din sărăcie. Mai ales că, implementarea acestuia ar fi posibilă deja acum, doar că politicienii nu au voință politică pentru asta. Venitul garantat de bază trebuie să fie achitat indiferent de mărimea pensiei. El trebuie să fie unul egal pentru toți. Și nu trebuie să fie mai mic decât minimul de existență existent – astăzi acesta este de 2.083 lei.

Лента новостей