(Video) Andrei Antonov: Până la Congresul Civic, nici măcar nu s-au făcut tentative de a salva Moldova

Politicienii moldoveni, care au guvernat țara în ultimile zeci de ani, nici măcar nu au făcut tentative de a salva Moldova și a o scoate din criză. Despre aceasta, în cadrul marșului „Calea Dreptății” a declarat istoricianul și pedagogul Andrei Antonov.

La marșul celor incoruptibili, potrivit lui, a venit pentru că „nu mi-e indiferent ce va fi cu țara noastră, cu educația, cu cei mai tineri cetățeni ai țării”.

„Pentru a salva Moldova, trebuie un plan, iar el este deja pregătit de Congresul Civic.

„Planul celor cinci modernizări” înseamnă investiții de stat în domeniul educației, deschiderea în Moldova a filialelor unor universități cu renume, invitarea unor specialiști străini pentru creșterea calificării cadrelor de la noi, un venit de bază asigurat, care se acumulează pentru fiecare de la naștere până la vârsta de 18 ani. Este baza grație căreia tinerii pot să rămână acasă”, a menționat candidatul la funcția de deputat.

Până acum, a adăugat Antonov, cei care au guvernat Moldova n-au făcut altceva decât să vândă țara și poporul, iar astăzi „sunt gata să vândă tot ce ne-a mai rămas – întreprinderile, pământurile și pădurile, până și propria cinste”. „Astăzi ei vor să ne vândă și pe noi”.

În rezultatul politicilor implementate în ultimii ani în țară este o insuficiență de studenți, iar drept soluție pentru această problemă, autoritățile au decis să închidă școlile și universitățile.

„Ei nici măcar nu încearcă să salveze Moldova, s-au împăcat că Moldova moare. Iar eu vă declar că viitorul nostru nu se vinde!”, a subliniat candidatul la funcția de deputat.

Marșul „Congresului Civic” – „Calea Dreptății” a adunat mii de oameni care au solicitat alegerea la scrutinul parlamentar anticipat din 11 iulie a unor oameni cu demnitate, onești și responsabili, capabili să scoată Moldova din criza prelungită în ultimii ani și care nu vor ceda în fața presiunilor hoților și corupților.

Actul de bază pentru renașterea Moldovei propus de Congresul Civic este „Planul celor cinci modernizări” – un proiect complex pentru relansarea instituțiilor publice, asigurarea stabilității și progresului social-economic, susținerea eficientă și cuprinzătoare a populației, relansarea științei, medicinei, educației, majorarea veniturilor bugetare cu un miliard de euro în decurs de câteva luni din contul eradicării schemelor corupționale etc.

Лента новостей