(Video) Politiolog: Congresul civic atrage de partea sa pe toți cei, care sunt nemulțumiți de situația din țară

Partidul Congresul Civic a refuzat să se poziționeze într-o nișă politică fixă – dreapta sau stânga – și depune eforturi să atragă de partea sa pe toți cei care sunt nemulțumiți de situația din țară, a declarat politoșogul Igor Volnițchi pentru postul de televiziune NTV.

Volnițchi a remarcat că încă de la înființare, această formațiune politică a atras atenție asupra sa declarându-se ca un partid, nici de dreapta, nici de stânga, ci un partid care are un program electoral pentru toți cetățenii.
Expertul consideră că fondatorii acestei formațiuni politice nu au introdus în ideologia partidului elemente geopolitice ori politice. “Acest element – unul extrem de interesant – al lipsei de nișă politică ori geopolitică face partidul atractiv pentru toți cei care sunt nemulțumiți de evoluția situației din țară ”, a declarat Volnițchi.

În același timp, politologul a spus că așteaptă cu mult interes să vadă rezultatul pe care această formațiune politică îl va obține la alegerile parlamentare. “ Aștept cu interes rezultatul electoral al Congresului Civic, mai ales că desfășoară o campanile electorală activă în mai multe refgiune ale țării”, a subliniat Volnițchi.

Încă de la începutul activității sale, Congresul Civic s-a declarat pentru încetarea speculațiilor geopolitice și împărțirii societății pe în baza principiilor etnice, lingvistice ori de altă natură, deoarece situația statului moldovean este precară, ajungând în stare critică, și există un risc major de distrugere a statului în toată complexitatea lu

Pentru evitarea prăbușirii statului moldovean Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic a elaborat un plan care cuprinde cinci modernizări. Planul este unul cuprinzător pentru restabilirea funcționării statului moldovenesc, care prevede decriminalizarea sistemului politic; consolidarea justiției sociale ca bază pentru dezvoltarea țării; eliminarea corupției economice și a schemelor mafiote, retehnologizarea industriei și adaptarea la piața economică mondială; prioritatea dezvoltării științei prin restaurarea Academiei de Științe și stimularea sistemului de învățământ la toate nivelurile în cooperare cu parteneri străini; implementarea „revoluției verzi”, prin rezolvarea problemelor ecologice de termen lung, accesul oamenilor la apă potabilă și garantarea unui mediu de viață favorabil; stabilitatea regională prin abandonarea logicii confruntării, consolidarea neutralității și contribuția la stabilitatea pe termen lung în sud-estul Europei.

Лента новостей