(Video) Tkaciuk: 50 de mii de moldoveni au plecat din țară pe parcursul unui an, iar Parlamentul nu a acordat atenția la acest lucru

Problemele cu care se confruntă Republica Moldova se multiplică și se agravează, iar cu toate acestea, nici una dintre formațiunile politice  parlamentare nu și-a manifestat îngrijorarea în acest sens. Potrivit lui Mark Tkaciuk, membru al comitetului executiv politic al „Congresului Civic”, această stare de lucruri este imposibil de suportat.

Prezent în emisiunea Politica de la TV8, candidatul la funcția de deputat a declarat că programele electorale ale oponenților săi politici „sunt de condamnat” pentru că în ele nu există soluții concrete la problemele cu care se confruntă în prezent statul și că există partide care merită să fie supuse judecății poporului pentru faptul că „se hrănesc din miliardul furat și încearcă totodată să participe la cursa electorală”.

Potrivit lui Tkaciuk, societatea moldovenească are posibilitatea alegând Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic „să voteze pentru o poziție principială în viitorul Parlament, singura formațiune politică care va spune cetățenilor adevărul în fiecare zi”. El a dat asigurări că viitorii deputați ai acestui partid nu se vor ascunde în birouri.
Tkaciuk a subliniat că, indiferent de rezultatele alegerilor, „Congresul Civic” va obliga instituțiile și autoritățile statului să se apuce de treabă, să înceapă o muncă eficientă pe baza planului „Cinci modernizări pentru Moldova” iar dacă oponenții săi din viitorul Parlament îl vor împiedica va provoca alegeri anticipate:
„Nu vrem să stăm în opoziție – asta ar însemna să ne ascundem în toaletă și să spunem că e ocupată! Oricare formațiune politică s-ar afla la putere noi vom fi cei care o vom bate cu un băț și le vom explica cetățenilor că este nevoie ca această putere să se extindă spre îndeplinirea proiectelor de resuscitare a țării. Dacă va fi necesar – vom fi gata să dizolvăm viitorul Parlament. Nu mai poți trăi așa! Anul acesta au plecat din țară 50.000 de locuitori activi. 50 de mii de cetățeni activi. Acest număr îl are populația unui oraș mai mare – iar ei au plecat. Nici un politician nu vorbește despre asta, nici un singur deputat nu vorbește despre asta!”, a arătat Tkaciuk.

Mark Tkaciuk a cerut cetățenilor să nu rateze șansa de a duce țara pe calea schimbărilor în bine și a progresului iar pentru asta să voteze în cunoștință de cauză „Congresului Civic”:

„Dragi cetățeni, acum aveți o ocazie rară – fie în urma alegerilor veți obține parlamentul care a fost, cu aceleași fețe ale acelorași demagogi care nu au nici un program, nici principii, nici abordări, nici idei de unde vine brânza în plăcinte ori, în cele din urmă, pentru prima oară după mulți ani vom schimba acest lucru. Sub influența benefică a Congresului Civic, vom găsi modalități și oportunități, să adunăm cu incredibilă generozitate mai mușlte forțe politice în jurul planului nostru Cinci modernizări pentru Moldova. Luptăm pentru viitorul tău, pentru viitorul copiilor tăi, pentru o viață demnă pentru părinții tăi”, a concluzionat Tkaciuk.

Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic participă la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie cu un plan de cinci modernizări pentru restabilirea funcționării statului moldovenesc, care prevede decriminalizarea sistemului politic; consolidarea justiției sociale ca bază pentru dezvoltarea țării; eliminarea corupției economice și a schemelor mafiote, retehnologizarea industriei și adaptarea la piața economică mondială; prioritatea dezvoltării științei prin restaurarea Academiei de Științe și stimularea sistemului de învățământ la toate nivelurile în cooperare cu parteneri străini; implementarea „revoluției verzi”, prin rezolvarea problemelor ecologice de termen lung, accesul oamenilor la apă potabilă și garantarea unui mediu de viață favorabil; stabilitatea regională prin abandonarea logicii confruntării, consolidarea neutralității și contribuția la stabilitatea pe termen lung în sud-estul Europei.

Лента новостей