(Video) Tkaciuk: Sunt un om de la nordul Moldovei

Nordul Moldovei este o parte a Patriei lui Mark Tkaciuk. „Este mentalitatea mea. Eu sunt un om de la nordul Moldovei”, a declarat candidatul la funcția de deputat și unul din fondatorii partidului „Congresul Civic” în cadrul unui interviu pentru portalul bălțean NordNews.

„M-am născut la Soroca. Tatăl meu este din satul Elizavetovca, raionul Dondușeni, iar bunica – din Grinăuți Raia, raionul Ocnița. Pentru mine aceste locuri sunt cunoscute, de la peisaje până la miros. Nu le-aș putea confunda cu nimic în lume”, a spus Mark Tkaciuk.

El a recunoscut că, oriunde ar fi, oricum îl trage spre locurile în care și-a petrecut copilăria, unde a absorbit cultura și graiul din părțile locului:

„Atunci când mă uit la aceste fâșii forestiere, acest cernoziom bogat, atunci când aud graiul moldovenesc, aceasă limbă rusă ucrainizată (anume așa se vorbește aici) – totul este pe înțelesul meu. Aceasta e mentalitatea mea. Eu sunt un om de la nordul Moldovei”.

Anume de aceasta, a adăugat Mark Tkaciuk, Partidul Acțiunii Comune „Congresul Civic” a început a fi creat din această regiune a Moldovei:

„Noi am început cu raioanele din nordul țării – Dondușeni, Ocnița, Briceni, Edineț și Soroca. Cu Drochia, Fălești, Florești… Voi cita un banc cunoscut: „Aici e culcușul nostru”. La nord comunicarea dintre noi și acei oameni pe care îi întâlnim este mult mai scurtă. De la bun început cu ei am găsit limbă comună mult mai ușor”.

În prezent, „Congresul Civic” este susținut de peste 5.500 de cetățeni din diverse raioane ale Moldovei, uniți în 25 de organizații raionale de partid.

Лента новостей