Zona de agrement „Nistru” în raionul Criuleni — Iurie Muntean și Ruslan Dragoman explică cum ea poate fi creată

Regiunea nistreană din raioanele Criuleni și Dubăsari dispune de un potențial turistic enorm care, însă, rămâne nevalorificat. Potrivit membrului Comitetului Executiv al Congresului Civic, Iurie Muntean, un proiect privind dezvoltarea turismului în această regiune a fost dezbătută, la propunerea Consiliului raional Criuleni, însă după schimbarea puterii în 2009, el a fost dat uitării.   

Potrivit liderului Organizației a Congresului Civic din Criuleni, Ruslan Dragoman, regiuniea nistreană în Raionul Criuleni și Dubăsari are un potențial turistic deosebit.  

«Regiunea dată este destinată anume pentru a învesti în turism, care ar oferi locuri de muncă pentru mulți locuitori atât al raionului Criuleni, cât și a raionului Dubăsari», a declarat Ruslan Dragoman. 

«Acest proiect-ancoră a fost în premieră supus dezbaterii încă în 2009, până la alegerile parlamentare în 2009. Această inițiativă, propusă de către consiliul raional Criuleni, a fost susținută de Ministerul economiei și comerțului de pe atunci», a declarat Muntean. 

Însă, potrivit membrului Comitetului executiv, acest proiect a fost dat uitării după ce puterea s-a schimbat. Totodată, Muntean a declarat că la moment partidul Congresul Civic întreprinde mai multe încercări pentru a reanima acest proiect. 

Лента новостей